Konecranes nådde Leadership-nivå i CDP:s klimatranking

Corporate press releases

Konecranes har fått erkännande för sitt ambitiösa klimatarbete i form av klassificeringen A- i CDP:s klimatprogram. Företaget nådde därmed Leadership-nivå (A eller A-). Mätningarna bygger på bolagets rapportering från 2019 över de åtgärder som vidtagits det senaste rapportåret för att minska utsläpp, lindra klimatriskerna och utveckla en koldioxidsnål ekonomi.

– Vi är verkligen stolta över det här erkännandet, som är ett bevis på vårt åtagande för att bekämpa klimatförändringen och vårt arbete för hållbarhet. Gällande klimatrelaterade möjligheter har vi unika förutsättningar att hjälpa andra industrier minska sina koldioxidutsläpp. Detta gör vi genom att erbjuda utrustning och lösningar som hjälper våra kunder och deras industrier, till exempel hamnar, att genomföra omstruktureringar mot en koldioxidsnål framtid, säger Mikko Välimaa, chef för hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) samt hållbarhet på Konecranes.

– 2020 fortsatte vi diskussionerna med högsta ledningen och anordnade en rad workshops för alla affärsområden och inköpsfunktionen med syftet att definiera klimatrelaterade risker och möjligheter på en mer detaljerad nivå. Baserat på det här arbetet kommer vi vässa vår klimatfärdplan för många år framöver, berättar Välimaa.

Framtidssäkringen av Konecranes verksamhet innebär att erbjuda avancerad, koldioxidsnål och energieffektiv teknik i produkter och tjänster som underlättar våra kunders övergång till en framtid med mindre koldioxidutsläpp, vilket ger fart på den cirkulära ekonomin.

Klimatåtgärder och resurseffektivitet är en av de fem hörnstenarna i vårt hållbarhetsarbete. Dessutom fokuserar vi på ett hållbart utbud och cirkularitet; säkra arbetsplatser och produkter; en mångfaldig, inkluderande och engagerande arbetsplats samt ansvarsfull affärspraxis. Konecranes har satt upp ambitiösa mål för alla sina fem fokusområden och följer regelbundet med resultaten och framstegen. De mätbara klimatmålen inkluderar en minskning av utsläpp och energiintensitet samt användning av förnybar elektricitet i Konecranes fabriker.

Mer information om vårt hållbarhetsarbete
finns i vår senaste hållbarhetsrapport.

CDP
CDP är en internationell icke-vinstdrivande organisation som påverkar företag och regeringar att minska utsläppen av växthusgaser, trygga vattenresurser och skydda skogar. CDP uppmanar företag och städer att verka för skapandet av en verkligt hållbar ekonomi genom att mäta sin miljöpåverkan.

CDP:s lista över alla företag som offentligt deltar i klimatförändringsprogrammet i år finns på CDP:s webbplats 
https://www.cdp.net/en/scores


Mer information
Mikko Välimaa, chef f för hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) samt hållbarhet
E-post: 
[email protected] eller telefon: +358 40 515 4413


Mer information för investerare och analytiker
Kiira Fröberg, investerarrelationer, Konecranes
E-post: 
[email protected] eller telefon: +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2019 omsatte koncernen 3,33 miljarder euro. Medräknat MHE-Demag, har koncernen cirka 17 000 anställda i 50 länder.  Konecranes aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors (symbol: KCR).