Konecranes Abp:s styrelse beslutade att införa ett nytt prestationsbaserat aktiebelöningsprogram

Stock exchange releases

KONECRANES ABP BÖRSMEDDELANDE 1 februari 2023 kl. 20.30

 

Konecranes Abp:s styrelse beslutade att införa ett nytt prestationsbaserat aktiebelöningsprogram

 

Konecranes Abp:s styrelse har beslutat att införa ett nytt prestationsbaserat aktiebelöningsprogram 2023 ("Programmet") för Konecranes nyckelanställda. Programmets syfte är att sammanföra målen för Konecranes aktieägare och nyckelanställda och därmed öka bolagets värde, stärka engagemanget för Konecranes bland nyckelanställda och belöna dem då fastställda mål nås.

 

De möjliga belöningarna är direkt kopplade till nyckelindikator som stöder skapandet av långsiktigt aktieägarvärde. Programmet har en treårig prestationsperiod från 2023 till 2025.  

 

Programmet har två prestationskriterier: det kumulativa justerade resultatet per aktie (EPS) för åren 2023-2025 med en viktning på 60% och den genomsnittliga årliga tillväxten (CAGR) för omsättningen för åren 2023-2025 med en viktning på 40%. Justeringarna till EPS omfattar definierade omstruktureringskostnader, transaktionskostnader relaterade till fusioner och förvärv samt övriga exceptionella poster. Styrelsen beslutade även om målsättningarna för den treåriga prestationsperioden.  

 

Programmets målgrupp består av högst 170 nyckelanställda på Konecranes. Den totala belöningen som utbetalas på basis av prestationsperioden 2023-2025 kan uppgå högst till värdet av 700 000 Konecranes Abp:s aktier och de möjliga belöningarna betalas år 2026 ifall programmets villkor är uppfyllda.

 

De möjliga belöningarna utbetalas delvis i Konecranes Abp:s aktier och delvis i pengar. Delen som betalas i kontanter är avsett att täcka skatter och avgifter av skattenatur som belöningarna medför åt deltagarna. Om deltagarens anställnings- eller tjänsteförhållande upphör innan utbetalningen, utbetalas det i regel ingen belöning.

 

Styrelsen föreslår för ordinarie bolagsstämman, som hålls senare i år, att styrelsen bemyndigas att besluta om en riktad vederlagsfri aktieemission eller om avyttring av egna aktier som krävs för att genomföra Programmet.

 

 

KONECRANES ABP

Kiira Fröberg, Direktör, investerarrelationer 

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Kiira Fröberg, Direktör, investerarrelationer, tfn. +358 (0) 20 427 2050

 

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har kring 16 500 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

DISTRIBUTION

Nasdaq Helsinki

Centrala medier

www.konecranes.com