Konecranes Abp:s styrelse beslutade att fortsätta personalens aktiesparprogram

Stock exchange releases

KONECRANES ABP BÖRSMEDDELANDE 1.2.2023 kl. 21.00

 

Konecranes Abp:s styrelse beslutade att fortsätta personalens aktiesparprogram

 

Konecranes Abp har erbjudit sina anställda ett personalens aktiesparprogram (”Programmet”) sedan bolagets ordinarie bolagsstämma beslutade om att införa ett år 2012.

 

På grund av det intresse som Konecranes anställda har visat, har styrelsen beslutat att införa en ny sparperiod som inleds den 1 juli 2023 och avslutas den 30 juni 2024. Sparbeloppet per månad är högst 5 procent av respektive persons månatliga bruttolön och minst 50 euro. Deltagaren erhåller en vederlagsfri tilläggsaktie gentemot två förvärvade aktier. Tilläggsaktierna tilldelas förutsatt att deltagaren behåller de under sparperioden förvärvade aktierna ända till slutet av den angivna vänteperioden (den 1 februari 2027) och att deltagarens anställningsförhållande inte har avslutats före detta datum på grund av orsaker relaterade till den anställda. Det sammanlagda sparbeloppet under sparperioden som inleds får inte överskrida 8,5 miljoner euro. Villkoren för sparperioden 2023-2024 är oförändrade från tidigare sparperioder.

 

Deltagandet i Programmet görs för ett år i taget. Aktierna förvärvas till marknadspris med deltagarens sparmedel kvartalsvis från och med oktober 2023, strax efter att Konecranes delårsrapport har publicerats. Dividender som utbetalas under sparperioden används automatiskt till förvärv av ytterligare aktier under följande förvärvsdag. Även dessa aktier medför rätt till tilläggsaktier.

 

Styrelsen föreslår för ordinarie bolagsstämman som hålls senare i år att styrelsen bemyndigas att besluta om en riktad vederlagsfri aktieemission som krävs för att genomföra aktiesparprogrammet.

 

Konecranes Abp

Kiira Fröberg

Direktör, Investerarrelationer

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Kiira Fröberg, Direktör, Investerarrelationer,
tfn +358 (0) 20 427 2050

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har kring 16 500 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

DISTRIBUTION

Nasdaq Helsinki

Centrala medier

www.konecranes.com