Port of Virginia investerar mer än 130 miljoner euro i 36 automatiska staplingskranar från Konecranes för att förbättra hamnens kapacitet och effektivitet

Corporate press releases

Konecranes ska leverera 36 toppmoderna automatiserade staplingskranar (ASC) till Port of Virginia®. Denna betydande investering i hamnens kapacitet är del av det pågående arbetet för att öka dess operativa effektivitet, kapacitet och konkurrensförmåga på den globala fraktmarknaden.

Beställningen är värd över 130 miljoner euro och ordern kommer att bokas till andra kvartalet 2023. De automatiserade staplingskranarna är avsedda för North Terminal-projektet vid Norfolk International Terminal. De ska levereras i två omgångar om 18 enheter. Den första omgången är planerad för leverans till mitten av 2025, och nästa omgång till mitten av 2027. Genom denna senaste order har Virginia Port Authority – som äger och driver Port of Virginias fem allmänna lastterminaler – på nytt visat sitt starka förtroende för Konecranes förmåga att leverera tillförlitliga och effektiva terminallösningar.

Port of Virginia är en mångsidig hamn som betjänar globala marknader. Hamnens moderna infrastruktur, strategiska positionering och åtagande för effektivitet gör den till en viktig port för internationell handel som gynnar olika branscher och ekonomier i hela landet. Hamnen är en långvarig kund hos Konecranes. Port of Virginia tog emot sin första leverans av 30 automatiserade staplingskranar 2007, och beställde ytterligare 86 kranar 2016

Ordern understryker Konecranes åtagande för initiativen Ecolifting och Vägen mot hamnautomation. Dessa insatser syftar till att minska kundernas koldioxidavtryck genom att erbjuda innovativa och miljövänliga lösningar, samtidigt som hamnutrustningen anpassas enligt visionerna för automatisering av containergårdar.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.Vänligen klicka här för en kort översikt av Konecranes verksamhet (på engelska).Klicka här för en översikt av Konecranes Hamnlösningar (på engelska).

Mer information:
Jussi Suhonen, Vice President, Regional Sales AME, Hamnlösningar
[email protected]

Matthew McConnochie, marknadsföringschef, affärsenheten Solutions
[email protected] eller telefon +44 (0) 7860779844

Mer information för investerare och analytiker:
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på Konecranes.com. Mer information om Port of Virginia finns på deras webbplats på www.portofvirginia.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Koncernen har kring 16 600 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).