Konecranes ämnar forma nästa generationens materialhantering för en smartare, säkrare och bättre värld: bolaget offentliggör nya finansiella mål

Stock exchange releases

KONECRANES ABP INSIDE INFORMATION 10.5.2023 kl. 08.30

 

Konecranes ämnar forma nästa generationens materialhantering för en smartare, säkrare och bättre värld: bolaget offentliggör nya finansiella mål

 

Konecranes offentliggör sitt förnyade syfte samt ambition och finansiella mål för de kommande åren. Konecranes står värd för sin kapitalmarknadsdag idag den 10 maj 2023.

 

“Världen står inför den alltmer akuta utmaningen att sörja för material och gods som är väsentliga för människors välbefinnande på ett sätt som bevarar de knappa resurserna och minskar utsläppen. Bolag har en central roll i att lösa denna massiva utmaning, och som branschledare har Konecranes de perfekta förutsättningarna att göra just detta”, säger Konecranes VD och koncernchef Anders Svensson.

 

“Vi ämnar bli det världsledande bolaget inom materialhanteringslösningar som skapar värde för alla. Idag offentliggör vi ambitiösa finansiella mål och målsättningar gällande vår prestanda. Dessa ska leda vår väg till framgång. Vår ambition stöttas av syftet som ska visa vägen för bolaget: att forma nästa generationens materialhantering för en smartare, säkrare och bättre värld”, säger Svensson.

 

“Framgången kommer att bygga på de fem strategiska hörnstenar som baseras på Konecranes mer än hundraåriga erfarenhet som branschledare. Dessa är ett fördjupat kundfokus, förbättrad effektivitet, intensifierad teknologisk innovation, främjande av ansvarsfull verksamhet och ett stärkande av vår vinnande kultur”, säger Svensson. 

 

Baserat på den ökande globala efterfrågan på materialhanteringslösningar och -tjänster som på ett hållbart sätt möter människors behov har Konecranes upprättat följande finansiella mål:  

 

  • En omsättningstillväxt som är snabbare än marknaden1
  • Lönsamhet: jämförbar EBITA-marginal på 12–15%2 så snart som möjligt, dock senast år 2027 (2022 9,5%)

 

De finansiella målen för Konecranes affärssegment är följande:

 

Service:

  • En omsättningstillväxt som är klart snabbare än marknaden1
  • Jämförbar EBITA-marginal på 20–24%2

 

Industriutrustning:

  • En omsättningstillväxt i takt med marknaden1
  • Jämförbar EBITA-marginal på 8–10%2

 

Hamnlösningar:

  • En omsättningstillväxt som är klart snabbare än marknaden1
  • Jämförbar EBITA-marginal på 9–11%2

 

1 Nominell BNP-tillväxt globalt, IMF World Economic Outlook

2 lönsamhet inom dessa mätvärden, beroende på konjunkturen

 

Tillväxten förväntas främst ske organiskt. Den jämförbara EBITA-marginalen förväntas nå nivåer inom de uppsatta mätvärdena så snart som möjligt, dock senast år 2027.

 

Dessutom implementerar Konecranes en utdelningspolicy med målsättningen att betala en stabil eller ökande dividend per aktie, över konjunkturen.

 

Konecranes åtagande att göra materialhanteringsbranschen mer hållbar kommer fortsätta vara i kärnan av bolagets verksamhet. Detta åtagande har erkänts externt av ledande aktörer och organisationer, däribland CDP. Konecranes siktar nu på att göra den egna verksamheten koldioxidneutral senast 2030 och fortsätter sitt arbete att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C och för att skapa koldioxidneutrala leveranskedjor.

 

“Jag ser fram emot att berätta mer om alla dessa ämnen under vår kapitalmarknadsdag. Jag ser även fram emot goda diskussioner med våra anställda, kunder, investerare och övriga intressenter under de kommande dagarna och veckorna. Detta utgör startskottet för Konecranes nästa steg som bolag. Våra engagerade anställda, vårt enastående utbud och förstärkta kundfokus utgör ingredienserna för framgången”, säger Svensson. 

 

Konecranes’ Capital Markets Day

 

Konecranes bjuder in analytiker, investerare, finansiella medier och övriga kapitalmarknadsrepresentanter till sin kapitalmarknadsdag den 10 maj 2023 klockan 13:00 finländsk tid.

 

Under kapitalmarknadsdagen kommer Konecranes att ge en uppdatering gällande bolagets strategiska riktning, de tre affärssegmenten samt finansiella mål. Evenemanget kommer att innehålla presentationer från Konecranes VD och koncernchef Anders Svensson, finansdirektör Teo Ottola och affärsområdesledarna Fabio Fiorino och Mika Mahlberg. Evenemanget ordnas på engelska.

 

Registreringen för deltagande på plats har avslutats, men presentationerna kan följas genom direktsändning. Registreringen för direktsändningen sker på Konecranes webbplats

för kapitalmarknadsdagen. Presentationerna görs tillgängliga på samma sida då evenemanget börjar. Bandningen från evenemanget finns tillgängliga på bolagets webbplats strax efter evenemanget. Det kommer att vara möjligt att ställa frågor till ledningen under kapitalmarknadsdagen via direktsändningen.

 

Mer information om Konecranes kapitalmarknadsdag finns tillgänglig på bolagets webbplats.

 

 

KONECRANES ABP

Kiira Fröberg

Direktör, investerarrelationer

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Kiira Fröberg,

Direktör, investerarrelationer

tfn. +358 (0) 20 427 2050

 

 

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 600 anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR)

 

DISTRIBUTION

Nasdaq Helsinki

Centrala medier

www.konecranes.com