Konecranes har förvärvat Munck Cranes AS:s kranserviceverksamhet för att stärka sin verksamhet i Norden

Corporate press releases

Konecranes har förvärvat Munck Cranes AS:s kranserviceverksamhet i Norge. Förvärvet ger Konecranes tillgång till nya kunder och en stor installerad bas av Muncks industrikranar i och utanför Norge.

Munck Cranes AS är en välkänd leverantör av industrikranar och kranservice i Norge med internationell komponentexportverksamhet. I nästan 100 år har Munck Cranes betjänat en mängd olika kunder, inklusive massa- och pappersfabriker, stålverk, metallservicecenter och vattenkraftverk. Munck Cranes AS gick i konkurs i slutet av maj och nyligen förvärvade Konecranes kranserviceverksamheten från konkursboet.

Under de senaste åren har den årliga omsättningen för den förvärvade affärsverksamheten uppgått till circa 8-10 miljoner euro och kranserviceverksamheten har varit klart lönsam. Detta förvärv ger Konecranes tillgång till en stor installerad bas av Muncks industrikranar och tillgång till nya kunder och tillväxtmöjligheter för affärsområdet Industriell service och utrustning. Den förvärvade verksamheten har haft ett 40-tal anställda i hela Norge, verksamma i fyra regionala enheter.

"Vi välkomnar Munck Cranes-kollegor till Konecranes och ser fram emot att arbeta tillsammans för att utveckla och utöka verksamheten i och utanför Norden", säger Tomas Myntti, Direktör, Region EMEA, för Industriutrustning och service vid Konecranes.

Mer information:
Konecranes mediakontor
[email protected]

Mer information för investerare och analytiker:
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: 
[email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns tillgänglig på Konecranes.com.

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 600 anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).