Nemport i Turkiet beställer Konecranes Noell RTG-kranar för att hantera ökad efterfrågan

Corporate press releases

NEMPORT LÌMAN ÌŞLETMELERI (Nemport) i Izmir, Turkiet, har beställt 10 Konecranes Noell-gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) för att hantera den ökande containertrafiken. Beställningen bokades i juli och kranarna kommer att levereras i oktober 2022.

”Nemport upplever ökad containertrafik. Vi bygger en ny containergård och en ny kaj för megacontainerfartyg. De nya RTG-kranarna kommer att vara central för produktiviteten. Som vanligt var Konecranes mycket proaktiva i att erbjuda lösningen, som har utvärderats noga av Nemport. Vi är övertygade om att Konecranes Noell RTG-kranar kommer att ge oss den prestanda och tillförlitlighet vi behöver. Redan från början har vi använt Konecranes RTG-kranar och mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar med utmärkt framgång.”, säger Nemport.

”Konecranes är engagerad i att uppfylla Nemports alla behov. Vårt arbetssätt passar bra med Nemports entreprenörsanda. De beställda Konecranes Noell RTG-kranarna gör det möjligt för Nemport att på bästa sätt tjäna sina kunder som växande handelsport i den Egeiska regionen. ”, säger Adel Issa, försäljningschef, EMEA, Konecranes Hamnkranar

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Mer information

Adel Issa, försäljningschef, EMEA, Konecranes Hamnkranar

E-post: [email protected] eller telefon: +358406213014

Mer information för investerare och analytiker

Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes.

E-post: [email protected] eller telefon: +358204272050

Pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2020 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Medräknat MHE-Demag, har koncernen cirka 16 500 anställda i 50 länder.  Konecranes aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors (symbol: KCR).