Konecranes Oyj:n hallitus päätti uuden osakepalkkiojärjestelmän perustamisesta

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 1.2.2024 klo 21.15

 

Konecranes Oyj:n hallitus päätti uuden osakepalkkiojärjestelmän perustamisesta

 

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uuden osakepalkkiojärjestelmän 2024 ("Järjestelmä") perustamisesta Konecranesin avainhenkilöille. Järjestelmän tavoitteena on yhdistää Konecranesin osakkeenomistajien ja avainhenkilöiden tavoitteet ja siten kasvattaa yhtiön arvoa, sitouttaa avainhenkilöt yhtiöön ja palkita työntekijöitä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

 

Mahdolliset palkkiot ovat suoraan yhteydessä keskeisiin suorituskyvyn mittareihin, jotka tukevat pitkän aikavälin tuottoa osakkeenomistajille. Järjestelmän ansaintajakso 2024–2026 on kolmivuotinen.

 

Järjestelmällä on kolme ansaintakriteeriä: 55 prosentin painotuksella kumulatiivinen vertailukelpoinen osakekohtainen tulos (EPS) tilikausien 2024–2026 aikana, 35 prosentin painotuksella liikevaihdon keskimääräinen vuotuinen kasvuvauhti (CAGR) tilikausien 2024–2026 aikana ja 10 prosentin painotuksella omien toimintojen hiilidioksidipäästöt tilikausien 2024–2026 aikana. Osakekohtaisen tuloksen vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin sisältyy määrättyjä uudelleenjärjestelykuluja, yritysjärjestelyihin liittyviä transaktiokustannuksia sekä muita poikkeuksellisia eriä. Hallitus on päättänyt myös tavoitteet kolmivuotiselle ansaintajaksolle.

 

Järjestelmän kohderyhmään kuuluu noin 170 Konecranesin avainhenkilöä. Ansaintajakson 2024–2026 perusteella maksettavat palkkiot vastaavat yhteensä enintään 600 000 Konecranes Oyj:n osakkeen arvoa. Mahdolliset palkkiot maksetaan vuonna 2027, mikäli järjestelmän ehdot täyttyvät.

 

Kannustinjärjestelmän mahdolliset palkkiot maksetaan osittain Konecranes Oyj:n osakkeina ja osittain rahana. Rahaosuudella pyritään kattamaan palkkioista osallistujille aiheutuvia veroja ja veronluonteisia maksuja. Palkkiota ei pääsääntöisesti makseta, jos osallistujan työ- tai toimisuhde päättyy ennen palkkion maksua.

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään osakeannista tai omien osakkeiden luovuttamisesta, joka tarvitaan Järjestelmän toteuttamiseksi.

 

 

KONECRANES OYJ

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

 

LISÄTIETOJA

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

puh. 020 427 2050

 

 

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 500 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).

 

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com