Konecranes modernisoi kaksi nosturia Fortum Power & Heatille Suomen suurimmassa vesivoimalassa

Corporate press releases


Kuva: Fortum Power & Heat

Konecranes modernisoi Fortum Power & Heat -turbiinisalin teollisuusnosturit Imatralla yli 50 000 kotitalouden jatkuvan sähköntoimituksen varmistamiseksi vuosittain. Tilaus kirjattiin marraskuussa 2023, ja toimitusten ja asennusten on määrä tapahtua lokakuussa 2024.

Kahden vanhenevan nosturin modernisointi Imatran vuonna 1929 toimintansa aloittaneessa vesivoimalassa parantaa suorituskykyä ja pidentää nostureiden käyttöikää. Projektissa työskennellään suojellun historiallisen rakennuksen rajoissa, mikä lisää tehtävän monimutkaisuutta.

"Hyödynsimme edistyneitä tekniikoita kuten nosturin luotettavuustutkimusta (Crane Reliability Study) ja RailQ-tutkimusta arvioidaksemme nostureiden kuntoa. Näin pystyimme tarjoamaan Fortum Power & Heatille heidän tarpeisiinsa räätälöidyn kattavan ratkaisun", toteaa Jari A. Koskinen, Konecranesin Kunnossapito ja Teollisuuslaitteet -liiketoiminnan Suomen myyntipäällikkö.

"Voimalaitosrakennuksen museoviraston suojelu asettaa merkittäviä rajoitteita projektin toteutustavoille. Konecranes on ollut aktiivisesti mukana suunnittelemassa nosturien modernisoinnin toteutusta niin, että toteutus huomioi rakennuksen historiallisen eheyden säilyttämisen", sanoo Petra Väisänen, Fortum Power & Heatin projektipäällikkö.

Konecranes käytti useita edistyneitä konsultointipalveluja, kuten nosturin luotettavuustutkimusta ja RailQ-tutkimusta yhdistettynä teräsrakenteen analyysiin tarkastellakseen nostureita ja niiden komponentteja. Tämä analyysi muodosti perustan modernisointisuunnitelmalle, joka huomioi vanhenevien nostureiden erityishaasteet. Modernisaatioon kuuluu kahden 87 tonnin nostimen (SMT1925) ja kahden 10 tonnin (CXT6022) apunostimen asentaminen sekä sähkökaappien, kaapeleiden ja johdotuksen vaihto.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Saat tiiviin yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta tästä. Konecranesin johtavat ratkaisut voimalateollisuudelle löytyvät täältä. Hyödyllisen nosto- ja nosturitermistön sanaston (englanniksi) löydät täältä.

Lisätietoja:
Tanja Wilson, viestintäjohtaja, Kunnossapito ja Teollisuuslaitteet
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +971 56 4141878

Konecranes Media Desk

[email protected]


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, Konecranesin sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla Konecranes.com.

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 500 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).